Gratis Verzending door België
Breed Assortiment
Veilig Betalen
Bestellen

Over Q.ouT Fietsen Beringen

Een winkel waar u vertrouwd een fiets kunt aanschaffen.

Of u nu op zoek bent naar een damesfiets, herenfiets, omafiets, mountainbike, racefiets, BMX fiets of kinderfiets, dankzij onze grote assortiment fietsen hebben wij altijd voldoende keus voor u.

Wij zijn gespecialiseerd in kinderfietsen, BMX fietsen, heren- en damesfietsen en nog veel meer. Dankzij het grote assortiment is er altijd wel een fiets te vinden naar uw keuze. Ook voor accessoires en reparaties aan uw fiets bent u bij Q.ouT aan het juiste adres. Onderhoudsbeurten voor fietsen en elektrische fietsen bedragen € 25.00 per fiets.

Wij hebben 1 missie.
Wij willen graag kwaliteitsfietsen aan de man brengen maar dan voor een betaalbare prijs.
Fietsen die jaren mee gaan en tegen een stootje kunnen.

Een fiets online verkopen kan iedereen. Maar zorgen voor deskundig hulp bij aanschaf, een snelle afhandeling en goede service voor als na aanschaf is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. En dit allemaal aanbieden tegen de scherpste prijzen is iets wat Q.ouT fietsen alleen kan.
Dus voor vakkundig advies, gunstige prijzen en uitstekende service gaat u naar qoutfietsenberingen.be, de grootste online fietsenwinkel!

Mijn naam is Jannik, een wielrenner in hart en nieren. Al meer dan 10 jaar doe ik aan competitie wielrennen op de weg, ik ben een echte sprinter. Wanneer de koers op zijn einde loopt, ben ik op mijn best. Ik hou echt van het wringen en ‘vechten’ voor mijn plaats in de sprint en zo proberen om als eerste over de eindmeet te komen. Je leest het wel goed dat ik pas vrij laat begonnen ben met competitie wielrennen, ik was pas 19 jaar toen ik begon. Voordat ik begon met fietsen was ik een voetballer op een behoorlijk niveau, ik heb altijd in de nationale reeksen gevoetbald. Door teveel blessures ben ik hier uiteindelijk mee gestopt en ben ik begonnen met fietsen. Na 7 weken fietsen miste ik het competitiegevoel en ging ik een wedstrijd rijden, zonder te weten wat een ‘koers’ is. Het was een wonder maar mijn eerste koers eindigde ik meteen op de 20ste plaats! Zoals je zelf wel zult begrijpen, smaakte dit naar meer. Na een paar wedstrijden te rijden, heb ik mij aangesloten bij de club ‘sport en moedig Genk’. Bij deze club kreeg ik meteen een goede begeleiding en mocht ik meteen de grote koersen mee rijden, de zogenaamde interclubs en de beker van België. Om eerlijk te zijn, dit had ik onderschat! Het niveau lag enorm hoog en het duurde mij toch enkele jaren om dit niveau aan te kunnen. Uiteindelijk kon ik de koersen beter volgen en kon ik makkelijker uitrijden, soms kon ik zelfs iets meer maar op een gegeven moment maakte ik een zware valpartij mee in de sprint. De valpartij gebeurde helemaal op het einde van het seizoen. In de sprint brak de snelsluiter (ook wel snelspanner genoemd) van mijn voorwiel, met als gevolg dat ik overkop vloog tegen 76km/u(!!). In de val raakte mijn hoofd de nadarhekken waardoor mijn helm brak en ik het bewustzijn verloor. Na deze zware val werd ik naar het ziekenhuis gebracht, waar ik later ook terug bij bewustzijn kwam en kwam ik er gelukkig met niet al te veel schade vanaf. Ik had enkel een hele zware hersenschudding en enkele wonden die genaaid moesten worden.

Na de revalidatie had ik beslist om op een lager niveau te koersen en had ik me aangesloten bij de club ‘De Zolderse Bikers’. Een club uit Heusden-Zolder op amateurniveau. Op korte tijd was ik weer helemaal terug en gingen de koersen super goed, na heel veel top 10 plaatsen kreeg ik na 2 jaar een aanbieding om terug bij een grotere club te gaan rijden.

Samen met mijn beste maat ‘Jeroen’ zijn wij dan naar ‘Paxx Global Cycling gegaan’, een club die zich niet enkel op sportief vlak voor 100% geeft maar ook op andere vlakken. Bij deze club voel ik mij super goed en koersen met deze club is ook super leuk. Bij deze club ben je niet enkel een individu maar ben je lid van een groep, iedereen rijdt voor elkaar in de koers. Zoals eerder gezegd ben ik een sprinter dus zullen mijn teamgenoten mij ook helpen in de sprint, omgekeerd zal ik hun ook helpen als er een gat dicht gereden moet worden in een koers dat hun meer ligt. Wij rijden echt voor elkaar. Ook de club draagt zijn steentje bij. Zo organiseert de club ieder jaar meerdere koersen omdat er steeds minder en minder koersen georganiseerd worden, koersen die zoal georganiseerd worden zijn: ‘De Ronde van Haspengouw’ (een 3-daagse koers), ‘Limburgse kampioenschappen’, ‘Ronde van Haspengouw voor Dames’, … . Verder rijden wij ook heel wat buitenlandse koersen met deze club zoals de ‘Ronde van Polen’, Granfondo’s, … .

In mijn eerste jaar met deze club ben ik ook op stage naar Gambia geweest. Waarom Gambia? Deze club zet zich in voor heel veel goede doelen, zo stuurt de club 2 maal per jaar één of meerdere containers vol met fietsen en kledij naar Gambia zodat de kinderen met de fiets naar school kunnen en de volwassenen met de fiets kunnen gaan werken. Ook heeft de club daar een wielerclub opgericht genaamd Paxx Gambia, de eerste wielerclub in Gambia. Zij rijden ondertussen internationale wielerwedstrijden. Verder doet de club heel veel voor de goede doelen maar dat moet je zelf maar eens opzoeken.

Natuurlijk ben je als wielrenner niet altijd bezig met trainen en koersen. Je kunt niet trainen als je fiets niet in orde is. Ik hou er ook van om mijn fiets zelf in orde te houden, als er iets aan kapot is of er moet iets vervangen worden, dan doe ik dit zelf. Doordat ik al zoveel jaren koers, heb ik al heel veel kapot gehad en kan ik dit ondertussen zelf maken. Ook onderhoud ik de fietsen van vrienden en familie, gewoon omdat ik dit graag doe. Ze weten mij altijd te vinden