Beter gezien worden in het verkeer

De wintertijd is ingegaan en dat betekent dat er donkere dagen aankomen. Het is belangrijk dat u dan goed zichtbaar bent in het verkeer om ongelukken te voorkomen. Het belangrijkste is dat u veilig op u bestemming aankomt. Maar welke fietsverlichting is hiervoor het meeste geschikt voor? Dat is afhankelijk van u voorkeur zelf.

Gezien worden in het verkeer

Naafdynamo

Er is een hoop keuze in fietsverlichting , dus er is voor iedereen een goede optie.

Een naafdynamo is duurzaam, milieuvriendelijk en geeft veel licht. Anders dan bij de hele oude dynamo’s modellen. Een naafdynamo is ideaal in gebieden die ‘s avonds erg donker zijn, zonder straatverlichting.

Batterijverlichting

Dan heb je nog de keuze uit batterij verlichting.

Niet heel duurzaam, maar wel makkelijk te onderhouden je hoeft alleen de batterijen te vervangen als ze op zijn. Deze lampen kunnen vast zitten op de fiets, maar je kunt ook losse lampjes kopen die jezelf moet monteren op de fiets. Deze lampjes zijn erg goedkoop maar geven weinig licht. LET OP de lampjes mogen niet knipperen, en er moet een witte naar voren en een rode naar achteren schijnen. In steden waar er veel straatverlichting is zijn deze lampjes voldoende om gezien te worden.